More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
product
project
Filter by Categories
Nieuw product
nieuws
Wandelroute

Haarlemmerstraat 43

Adres: Haarlemmerstraat 43, Amsterdam
De gevel van dit ultiem smalle pandje aan de Haarlemmerstraat is slechts 128 cm breed. Vandaar dat het ook wel het smalste restaurant van Amsterdam wordt genoemd. Het pandje is op zichzelf al heel speciaal, maar ook het interieur is de moeite waard. De bijzondere inrichting is afkomstig uit de oude ‘Bickerskerk’.

TIP: Sinds 1993 ontvangen Yvonne en Roberto gasten in restaurant De Groene Lanteerne. Het restaurant kan op twee verdiepingen maximaal 40 gasten ontvangen. Het smalste restaurant en wijnhandel is gespecialiseerd in zeldzame producten. De Groene Lanteerne valt in een hogere prijsklasse en is 6 dagen in de week geopend.

WIST JE DAT…

In de zeventiende eeuw moest in Amsterdam belasting worden betaald voor de breedte van de gevel aan de gracht. Om deze vaak hoge belasting te ontwijken, bedachten de nieuwe huiseigenaren hier een creatieve oplossing voor: Ze maakte het huis aan de grachtzijde zo smal mogelijk, terwijl ze de woning aan de andere breed lieten uitlopen. En hierdoor betaalde ze dus heel wat minder belasting!

Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping
Winkelwagen0
There are no products in the cart!
DOORGAAN MET WINKELEN
0