More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
product
project
Filter by Categories
Nieuw product
nieuws
Wandelroute

Oude Hoogstraat 22

Adres: Oude Hoogstraat 22, Amsterdam
Dit pandje stamt uit 1738. Het miniatuur grachtenpandje aan de Oude Hoogstraat 22 wordt zowel gezien als het kleinste huis van Amsterdam én het smalste huis van Amsterdam. Daarnaast huist het ook nog 2 heerlijke verassingen.

Historie

Hoewel het huisje tegenwoordig twee verdiepingen en een vliering telt, bestond het in haar beginjaren alleen maar uit een begane grond.Tussen 1768 en 1787 zijn de huidige verdiepingen en vliering bijgebouwd.

2014 opende het kleinste huis haar deuren als een thee- en keramiekwinkeltje. Het kleinste huisje, is nu dus ook het kleinste winkeltje van Amsterdam. Naast thee, theeservies en andere theebenodigdheden, verkopen ze ook heerlijke delicatessen zoals chocolade, honing, nougat, fudge en likeur.

WIST JE DAT…

In de zeventiende eeuw moest in Amsterdam belasting worden betaald voor de breedte van de gevel aan de gracht. Om deze vaak hoge belasting te ontwijken, bedachten de nieuwe huiseigenaren hier een creatieve oplossing voor: Ze maakte het huis aan de grachtzijde zo smal mogelijk, terwijl ze de woning aan de andere breed lieten uitlopen. En hierdoor betaalde ze dus heel wat minder belasting!

Ontwerp

Het huisje heeft overal een breedte van precies 2.02 meter en had in haar beginjaren slechts een totale oppervlakte van amper 10 meter.

Door haar karakteristieke klokgevel is dit huisje een miniatuurversie van een typisch Amsterdams grachtenpand.

TIP: In dit mini pandje huizen verschillende verrassingen: op begane grond het smalste winkeltje en op de eerste verdieping het smalste theehuis van Amsterdam. Als je hier thee komt drinken, dan is de intieme theekamer van Amsterdam ook direct voor jou privé. Naast ontbijt, lunch en een uitgebreide High Tea, worden hier ook theecursussen en theeproeverijen gehouden. Je kan met 5 personen tegelijk genieten.

Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping
Winkelwagen0
There are no products in the cart!
DOORGAAN MET WINKELEN
0