More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
product
project
Filter by Categories
Nieuw product
nieuws
Wandelroute

Singel 7

Adres: Singel 7, Amsterdam

Singel 7: Het huisje met de smalste gevel van Amsterdam. De gevel van dit huisje is krap een meter breed en zo smal dat het huisnummer zelfs niet naast de deur past. Vandaar Singel 7: het huis met de allersmalste gevel!

WIST JE DAT…

Waar de meeste reisgidsen Singel 7 aanwijzen als het smalste huis van Amsterdam, of zelfs als smalste huis ter wereld, lijkt dit toch niet helemaal te kloppen. Want het ligt er namelijk maar net aan wat je verstaat onder het smalste huisje. Meerdere huizen claimen namelijk de smalste te zijn. Zowel Singel 7, Singel 166, als de Oude Hoogstraat 22, doen alle drie een gooi naar deze bijzondere titel. En terwijl de Singel 7 aan de grachtenkant heel smal is, is de voorkant van het huis toch echt een heel stuk breder! En daarom gebied de eerlijkheid ons te verklappen dat de Singel 7 toch niet het smalste huis van Amsterdam is. Wel heeft het huisje de smalste gevel van Amsterdam!

WIST JE DAT…

Waarom zijn deze huisjes nou zo smal? In de zeventiende eeuw moest in Amsterdam belasting worden betaald voor de breedte van de gevel aan de gracht. Om deze vaak hoge belasting te ontwijken, bedachten de nieuwe huiseigenaren hier een creatieve oplossing voor: ze maakte het huis aan de grachtzijde zo smal mogelijk, terwijl ze de woning aan de andere breed lieten uitlopen. En hierdoor betaalde ze dus heel wat minder belasting!

Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping
Winkelwagen0
There are no products in the cart!
DOORGAAN MET WINKELEN
0