More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
product
project
Filter by Categories
Nieuw product
nieuws
Wandelroute

Brinkmannpassage

Adres: Grote Markt 9-11, 2011 RC Haarlem
Familie Brinkmann is een waar begrip in Haarlem. Al sinds 1881 exploiteren zij het gelijknamige café-restaurant aan de Grote Markt 13. In de jaren daarna weten ze het hele huizenblok daarachter in handen te krijgen. De familie runt hier een reeks van uitgaansgelegenheden, waaronder een kegelbaan, bioscoop en biljart- en feestzalen.

Historie

Precies een eeuw later wordt het complete huizenblok achter de gevels van de Grote Markt omgebouwd tot een overdekte winkelpassage. De Brinkmannpassage huisde in de jaren ’80 en ’90 een ondergrondse bioscoop en 42 winkels.

Tijdens de bouw van de Brinkmannpassage hebben meerdere gebouwen het veld moeten ruimen, de monumentale gevel van Grote Markt 11 is gelukkig gespaard. En met de meest recente renovatie is ook het onderste deel weer in ere hersteld.

WIST JE DAT…

De Grote Markt 11 was ook het woonhuis van de bekende Nederlandse dichter, taalkundige, geschiedkundige en advocaat Willem Bilderdijk (1756-1831). De gevierde dichter is er ook gestorven en ligt begraven in de Sint-Bavokerk.

TIP: De Brinkmannpassage heeft een paar jaar leeg gestaan en recent is er weer ingrijpend verbouwd. In maart 2018 opende hier één van de grootste vestigingen van kledingketen The Sting. Er kan dus weer gewinkeld worden in de oude Brinkmannpassage!

Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping
Winkelwagen0
There are no products in the cart!
DOORGAAN MET WINKELEN
0