More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
product
project
Filter by Categories
Nieuw product
nieuws
Wandelroute
Haarlemsche Brood- en Meelfabriek

Haarlemsche Brood- en Meelfabriek

Op 4 mei 1866 richtten twee vennoten de ‘N.V. Haarlemsche Brood- en Meelfabriek’ op. Een paar jaar na de oprichting werd een nieuw fabrieksgebouw in neoromaanse rondbogenstijl opgetrokken. Het ontwerp is van architect Van Dijk uit Capelle aan den IJssel.

Verweyhal

Verweyhal

De Verweyhal is een voormalige herensociëteit van Trou moet Blijcken aan de Grote Markt en Grote Houtstraat in Haarlem en maakt tegenwoordig deel uit van Museum De Hallen.

Brinkmannpassage

Brinkmannpassage

In de jaren dertig was bijna het hele huizenblok tussen Grote Markt, Barteljorisstraat, Schoutensteeg en Smedestraat in handen gekomen van de familie Brinkmann van het gelijknamige café-restaurant aan de Grote Markt.

Wilhelminakerk

Wilhelminakerk

Het kerkgebouw is ontworpen door Arie de Maaker en vlak na de Eerste Wereldoorlog gebouwd. De kerk werd op 31 augustus 1921 (Koninginnedag) in gebruik genomen.

Hoofdwacht

Hoofdwacht

De Hoofdwacht is één van de oudste monumenten van Haarlem. De naam Hoofdwacht kreeg het omdat het in de 18e eeuw een plek was voor de schutterij die als stadswacht diende.

V&D / Hudson’s Bay

V&D / Hudson’s Bay

Vroom en Dreesmann Haarlem is het voormalige winkelpand van V&D aan de Grote Houtstraat 70 in Haarlem. Het pand bleef in gebruik bij V&D tot het faillissement in 2015. Het pand wordt nu verhuurd aan Hudson’s Bay, die er in 2018 een nieuwe vestiging heeft geopend.

Ripperda kazerne

Ripperda kazerne

HOOFDGEBOUW van het zogenaamde ‘Type Française 1874-1875’, in 1883-1884 gebouwd in een gemengde trant van Neo-Renaissance en Neo-Barok.

Teylers Museum

Teylers Museum

Het museum is vernoemd naar Pieter Teyler van der Hulst (1702-1778), een rijke Haarlemse zijdefabrikant en bankier. Als aanhanger van de Verlichting had Pieter Teyler grote belangstelling voor kunst en wetenschap. Hij liet zijn collectie en vermogen na aan de Teylers Stichting, die tot doel had de bevordering van kunst en wetenschap.

Droste fabriek

Droste fabriek

De Droste fabriek werd in 1890 geopend als eerste fabriek van de banket- en koekebakker Gerardus Johannes Droste. Vanaf 1863 verkoopt hij in zijn winkel aan het Verwulft in Haarlem onder andere chocoladepastilles (ronde, platte chocolades die hij Pastilles Droste noemt).

Waag

Waag

Rond 1597 is De Waag onder leiding van de Haarlemse stadsarchitect Lieven de Key gebouwd als gemeentelijk handels- en accijnskantoor. Op de begane grond in de Waag werden in de waaghal goederen gewogen. Afhankelijke van het gewicht werd er belasting over geheven.

Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping
Winkelwagen0
There are no products in the cart!
DOORGAAN MET WINKELEN
0