More results...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages
product
project
Filter by Categories
Nieuw product
nieuws
Wandelroute
Mauritshuis

Mauritshuis

Het Mauritshuis (officieel Koninklijk Kabinet van Schilderijen Mauritshuis) is sinds 1822 een museum in Den Haag met voornamelijk schilderijen uit de Gouden Eeuw. Tot de vaste collectie behoren Het meisje met de parel en Gezicht op Delft van Johannes Vermeer, ‘Soo voer gesongen, soo na gepepen’ van Jan Steen, De stier van Paulus Potter en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt van Rijn.

Museumwinkel Albert Heijn

Museumwinkel Albert Heijn

[fourbis_project_image] [fourbis_project_title] Adres: Kalverringdijk 5, 1509 BT Zaandam [fourbis_project_to_shop] Het kruideniersmuseum verbeeldt de eerste winkel van Albert Heijn. Het is alweer een halve eeuw een rijksmonument en te bewonderen op de Zaanse Schans....
Paleis op de Dam

Paleis op de Dam

In het midden van onze hoofdstad staat het Koninklijk Paleis Amsterdam. Dit is het officiële ontvangstpaleis van het Nederlands Koninklijk Huis, dus van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

Het Paleis speelt een grote rol tijdens staatsbezoeken, maar ook bij andere koninklijke ontvangsten, zoals de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie, diners en prijsuitreikingen. Als er geen officiële gelegenheden zijn, wordt het Paleis zoveel mogelijk opengesteld voor bezoekers.

Rijksmuseum

Rijksmuseum

Misschien wel het mooiste museum van Nederland: het Rijksmuseum Amsterdam gebouwd in 1879 naar het ontwerp van de beroemde architect P.J.H. Cuypers. Pierre Cuypers was behalve de architect van het Rijksmuseum, ook de ontwerper van het Centraal Station in Amsterdam en de architect van meer dan 100 kapellen en kerken. De troon waarop de Nederlandse koning elk jaar tijdens Prinsjesdag de troonrede uitspreekt, is ook van zijn hand.

EYE Filmmuseum

EYE Filmmuseum

[fourbis_project_image] [fourbis_project_title] IJpromenade 1, 1031 KT Amsterdam [fourbis_project_to_shop] Het EYE Filmmuseum Nederland is gelegen aan de Noordoever van het IJ, tegenover het historische deel van Amsterdam en het Centraal Station. Het ontwerp Het...
Verweyhal

Verweyhal

De Verweyhal is een voormalige herensociëteit van Trou moet Blijcken aan de Grote Markt en Grote Houtstraat in Haarlem en maakt tegenwoordig deel uit van Museum De Hallen.

Hoofdwacht

Hoofdwacht

De Hoofdwacht is één van de oudste monumenten van Haarlem. De naam Hoofdwacht kreeg het omdat het in de 18e eeuw een plek was voor de schutterij die als stadswacht diende.

Teylers Museum

Teylers Museum

Het museum is vernoemd naar Pieter Teyler van der Hulst (1702-1778), een rijke Haarlemse zijdefabrikant en bankier. Als aanhanger van de Verlichting had Pieter Teyler grote belangstelling voor kunst en wetenschap. Hij liet zijn collectie en vermogen na aan de Teylers Stichting, die tot doel had de bevordering van kunst en wetenschap.

Frans Hals Museum

Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museuem was oorspronkelijk een Oudemannenhuis. Het Oudemannenhuis stamt uit de 17e eeuw en werd destijds zo mooi gevonden dat men schreef: het ‘Oldemannenhuys schijnt veel eerder een Paleis van een Prince’. Het museum ligt rondom een binnentuin, die in dezelfde stijl is aangelegd.

Vleeshal

Vleeshal

Sinds 1386 stond op deze plek een vleeshal waar vlees werd verkocht. Door de snelle groei van het aantal inwoners werd de vleeshal te klein en kreeg stadsarchitect Lieven de Key opdracht een nieuwe, grotere vleeshal te ontwerpen. Op 6 juni 1602 werd de eerste steen gelegd en in 1604 was het gebouw klaar.

Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping
Winkelwagen0
There are no products in the cart!
DOORGAAN MET WINKELEN
0